Microsoft fikser ikke F1-feilen

Microsoft fikser ikke F1-feilen

Men på tirsdag fjernes åtte sikkerhetshull i Windows og Office.

På lappetirsdagen for mars vil Microsoft lappe åtte hull fordelt på to sikkerhetsbulletiner. Den første vil rette opp feil i Windows XP, Vista og 7 og omhandler service-pakkene for XP og Vista, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Den andre tar knekken på hull i Excel 2002, Excel 2003 og Excel 2007 for Windows samt 2004- og 2008-utgaven på Mac. Ifølge Andrew Storms fra Ncircle Network Security er det trolig snakk om feil i filformatet.

Ifølge Microsoft Security Research Centers blogg handler begge oppdateringene om hull som kan utnyttes om brukere lures til å åpne en fil med ondsinnet kode.

Storms ser et par mangler på tirsdagens lappeliste. Blant annet det såkalte F1-hullet i Internet Explorer som nylig ble avdekket, og som har fått Microsoft til å advare folk mot å trykke F1.

Heller ikke et hull i SMB-protokollen som ble avdekket i november i fjor og som gjør at angripere kan skade Windows 7 og Windows Server 2008 R2-maskiner, blir lappet i denne omgang.

Storms tror Microsoft har møtt på problemer med å lage eller teste en fiks til dette problemet, eventuelt at selskapet har avdekket flere hull i prosessen og dermed blitt forsinket.

Sikkerhet