Microsoft forsterker adware-beskyttelsen

BESKYTTELSE: Microsoft legger til ny beskyttelse mot potensielt uønsket programvare (PUP).

Microsoft forsterker adware-beskyttelsen

Ny valgfri beskyttelse mot potensielt uønsket programvare for bedriftsbrukerne.

Microsoft legger til funksjonalitet for å blokkere for adware og annen potensielt uønsket programvare (PUP). Dette er programvare som ofte kommer «på kjøpet» når gratis programvare lastes ned. Dette er ikke nødvendigvis direkte destruktive programmer, men ofte en måte å kunne levere reklame til brukeren på. Likevel kan denne programvaren være en sikkerhetsrisiko, eller medføre en reduksjon i pc-ens ytelse.

Bedriftsverktøy

Den nye funksjonen er lagd for bedriftsbruk, og vil komme inkludert i Microsoft System Center Endpoint Protection og Microsoft Forefront Endpoint Protection. Via disse verktøyene kan administratoren skru på blokkering av slik programvare. Funksjonen er valgfri, det betyr at administratoren må selv aktivere den, og da vil PUP blokkeres og legges i karantene som standard behandling.

PUP er en vanskelig kategori programvare å behandle for sikkerhetsprogrammene. Mange antivirusskannere har aggressivt fjernet slik programvare, bare for å få klager fra utgiverne om at dette ikke er skadelig programvare.

«PUP kan øke sjansen for at nettverket kan bli infisert med malware, gjøre det vanskeligere å identifisere malware på grunn av høyere bakgrunnsstøy, og kan kaste bort tiden til helpdesken, it-avdelingen og brukeren selv, når programvaren skal finnes og fjernes. Siden konsekvensene kan være større i bedriftsmiljøer er risikoen for mulige skader en reell grunn til bekymring. Derfor er det viktig med god beskyttelse på dette området», kan vi lese i Microsoft-bloggen der funksjonen ble annonsert.

Les om:

Sikkerhet