Microsoft gir bort Morro antivirus

Microsoft gir bort Morro antivirus

Nå gir Microsoft opp å selge sin slaktede sikkerhetspakke, og gir det heller bort gratis.

Microsoft har siden 2006 solgt den abbonomentsbaserte tjenesten Windows Live Onecare, som blant annet inneholder antivirus-løsninger.

Men it-giganten fikk aldri noe særlig fotfeste i antivirus-markedet, og Comon.dk melder at de fra juni neste år vil slutte å selge produktet.

Nå skal den gis bort gratis.

LES OGSÅ: Microsoft lanserer virusskanner

Den nye, kostnadsfrie sikkehetspakken går under kodenavnet Morro, artig nok, og vil beskytte Windows-brukere mot virus, trojaner, spyware og rootkits. Det hele er basert på samme teknologi som Onecare, men i motsetning til den gamle Onecare, som inneholdt diverse tjenester som skriverdeling og systemoptimalisering, vil Morro konsentrere seg om antivirus.

Tjenesten skal bli gjort tilgjengelig for alle Windows-brukere verden over, og være helt gratis, ifølge Comon.dk.

Det hele skal ikke bli innebygget i Windows, slik mange andre programmer etterhvert har blitt. Kanskje ettersom dette nok ville bli motatt med flere monopol-anklager som har haglet mot Microsoft tidligere.

Onecare fikk forøvrig strykkarakter under en nylig antivirus-test, da den oppdaget kun 1,7 prosent av angrepene i testen. Også tidligere har pakken blitt slaktet på grunn av dårlig søkeresultater.

LES OGSÅ: Sjokktest av sikkerhetspakker

Hvordan Morro vil påvirke etablerte sikkerhetsselskaper som Symantec og McAfee vil tiden vise, men det er på det rene at Microsoft ikke er først ute med gratis sikkerhet, og at de betalte produktene fortsatt lever i beste velgående.

Morro skal være ferdig første halvdel av 2009, og skal støtte både Windows XP, Vista og det kommende Windows 7.

LES OGSÅ: Advarer mot viruseksplosjon

Les om:

Sikkerhet