Microsoft gir CIA forsprang

Microsoft gir CIA forsprang

Varsler etterretningstjenesten om sårbareter før fiksen slippes offisielt. Som ett eksempel på mer moro.

Overnevnte er nemlig bare en av «tusenvis» av ordninger mellom amerikanske selskap og etterretningstjenesten fra samme land.

Det er Bloomberg News som forteller hvordan selskapene leverer fra seg ømfintlig forretningsinformasjon i bytte mot taushetsbelagte opplysninger.

«Trusted partners», kaller de det.

At Microsoft gir CIA et forsprang i informasjonen om sikkerhetshull, gjør at myndightene både får bedre tid på å beskytte eget og angripe andre.

En talspeson fra selskapet forteller Bloomberg at informasjonen gis for å gi myndighetene mulighet til å håndtere og dempe risiko.

Mcafee, Google

Et annet eksempel er hvordan flere amreikanske teleoperatører frivillig gir etterretningstjenester tilgang til data og utstyr utenfor USA, som hadde hadde krevd en dommers tommel opp om det skulle skjedd innenlands.

Også Mcafee har samarbeid. Mcafee gir NSA, FBI og CIA informasjon om hackerangrep, info som samles inn via selskapets programvare. Mcafees teknologisjef Michael Fey påstår overfor Bloomberg at informasjonen ikke inneholder identifiserende opplysninger.

Om Google forteller Bloomberg at selsakepts medgründer Segery Brin ble gitt en midlertidig sikkerhetsklarering for å sitte i møter med etterretningstjenesten etter at sleksapet ble angrepet av kinesiske hackere i 2010. Han fikk blant annet tilgang på hemmelighetsstemplet informasjon som pekte ut en spesifikk enhet i det kinesiske militæret som ansvarlig for angrepene, ifølge Bloomberg.

Norge har noe lignende

I Norge «samarbeider» også statlig sikkerhetstjeneste med private aktører, og da ikke bare via det nyopprettede sikkerhetssenteret på Gjøvik.

Computerworld har flere ganger skrevet om hvordan Nasjonal sikkerhetsmyndighet inngår partnerskap der de tar seg betalt av privat næringsliv blant annet for å gi de aktuelle aktørene etterretning før andre aktører får tilgang.

Les også:

  • Telenor sponser eget tilsyn
  • Flere kritiske til NSM-samarbeid
  • Forsvarsministeren erkjenner uheldig kobling
  • - Veldig problematisk kobling
  • Hemmelige kjøpere av statlig sikkerhet
  • Hemmelig Norcert-diskusjon

Les om: