Microsoft misbrukt på norsk

Microsoft misbrukt på norsk

Ny målrettet spamrunde med norsk språk lover 500.000 euro i lottopremie.

- Hei, jeg ringer for å heve premien min! forsøker jeg meg overfor Microsoft Norge.

- Ja, men bare sett inn 5000 euro på vår konto først, så skal vi ordne det, sier sikkerhetsdirektør Ole Tom Seierstad spøkefullt tilbake.

Slik ville dialogen sannsynligvis vært om man biter på lotteri-svindelen. De store selskapenes navn blir til stadighet misbrukt i spam-utsendinger knyttet til luguber lotterivirksomhet og annet lureri. Denne gangen er det teknologiselskapene Microsoft og Cisco som er rammet. Og eposten som fyller opp innboksen blir stadig mer målrettet.

- Norsk språk har vi særlig sett mer av det siste halvåret, sier Seierstad.

LES OGSÅ: Knytter søppelpost til prostitusjon

Sammen med norsk næringsliv og myndigheter jobber Microsoft mot den stadige økende datakriminialiteten og forsøkene på svindel. Mange går fem på, mens mange blir litt nysgjerrige og forsøker å etablere om det er riktig.

- Vi får mange henvendelser om dette. Det er flere som vil bekrefte om det er riktig, og så er det heldigvis mange som vil informere oss om at de har fått en spam-epost med vårt navn.

Seierstad er likevel overrasket over at det er så svimlende beløp som fristes med.

- Det er liksom ikke 50.000 kroner det er snakk om, men 500.000 euro, sier han.

LES OGSÅ: Spam lurer rusmisbrukere

Han liker dårlig at Microsofts navn blir misbrukt, og at selskapet har kontakt med blant annet Interpol for å komme spammerne til livs.

En ikke ubetydelig oppgave.

- Mye av oppgaven består i å opplyse folk, det er viktig å få opp kunnskapen, sier Seierstad og henviser til nettsteder som tar opp problematikken: Nettvett.no og Microsofts sider.

Ifølge Cisco har også de merket pågangen av henvendelser som følge av spammingen.

LES OGSÅ: Spam-konge skjøt seg selv

ENORM SUM: I denne spam-eposten, der Microsoft og Cisco blir dratt frem som selskap som står bak premien, sammen med sultanen av Brunei, utloves 500.000 euro i premie.

Les om:

Sikkerhet