Microsoft saksøker forhandlerkjede

Microsoft saksøker forhandlerkjede

Microsoft hevder den britiske forhandlerkjeden Comet skal ha solgt mer enn 94.000 falske kopier av Windows Vista og XP.

Microsoft saksøker den britiske forhandlerkjeden Comet, som ifølge programvaregiganten har solgt mer enn 94 000 falske kopier av Windows Vista og XP.

Ifølge produsenten har Comet produserte falske kopier av operativsystemene i en fabrikk i Hampshire for så å selge dem til kunder som hadde kjøpt pc-er med Windows.

Falske kopier

Microsoft beskriver søksmålet mot Comet Group PLC som et nødvendig grep for å beskytte kundene.

- Comet har produsert og solgt tusenvis av falske Windows-kopier til uvitende kunder i Storbritannia, sier David Finn, rådgiver for antipiratavdelingen til Microsoft, i en uttalelse.

- Comets handlinger er urettferdige overfor kundene. Vi forventer bedre av forhandlere som selger Microsofts kunder, og kundene våre fortjener også bedre, sier han.

Gjenopprettings-cder

Comet hevder på sin side at de ikke har gjort noe galt. Forhandlerkjeden sier i en pressemelding at de har handlet i kundenes beste interesse, og at de vil forsvare seg mot Microsofts anklager i retten.

- Selskapet mener kundene har blitt negativt påvirket av beslutningen om å slutte å legge ved gjenopprettings-cd-er sammen med alle nye pc-er med Microsofts operativsystem, heter det i uttalelsen.

Ved siden av søksmålet fra Microsoft, sliter Comet med økonomien, og er nå i ferd med å bli solgt av det franske morselskapet Kesa Electricals til et privat investeringsfond.

Sikkerhet