Microsoft saksøker piratene

Microsoft saksøker piratene

Selskapet er på krigsstien etter at en rekke forhandlere har lurt kundene, og Microsoft.

Mandag gjorde Microsoft det klart at de vil gå til sak mot forhandlere som har solgt studentversjoner av selskapets programvare til vanlige kunder.

LES OGSÅ: Pirater jager Microsoft fra nettet

Microsoft har startet ni søksmål, og sendt mer enn 50 brev med trusler om søksmål til selskaper som har solgt programvare under falske premisser.

Saken kjøres i USA, men er rettet mot en rekke utenlandske aktører som hevdet at de holdt til i, og solgte til skoler og studenter i Jordan.

Etter å ha fått kloa i de billige studentversjonene solgte de dem, med god fortjeneste, tilbake til nettbutikker i USA. De solgte dem så videre til intetanende kunder. De amerikanske kundene fikk dermed Windows og Office-versjoner de ikke hadde rettigheter til å bruke.

- Disse selskapene håvet inn millioner av dollar på ulovlig vis, ved å selge produktene til kunder i USA, fremfor å selge dem til studenter, sier Microsoft i en pressemelding.

Et av selskapene har allerede inngått en avtale med Microsoft, og må betale selskapet mer enn en million dollar. Andre selskaper som har mottatt brevet fra Microsoft har gått med på å slutte å selge programmene.

Produktene det er snakk om er alle merket med ”Student Media” og ”Not for retail or OEM distribution. Not for resale.” Selskapene burde altså ha forstått hva de solgte, og at de brøt loven.

LES OGSÅ: Nye Google Apps truer Office

Sikkerhet