Microsoft-servere hacket etter tabbe

Microsoft-servere hacket etter tabbe

Menneskelig svikt førte til masseutsendelse av legemiddelspam.

Russiske spammere har klart å hacke seg inn på to servere i Microsofts nettverk og benyttet tilgangen til å promotere suspekte farmasøytiske nettsteder.

En etterforskning ble igangsatt av Microsoft på tirsdag, etter at problemet først ble rapportert på nettstedet The Register.

- Vi har fullført undersøkelsene våre og funnet at to feilkonfigurerte maskiner i en testlab var rammet på grunn av menneskelige feil, sa Microsoft i en uttalelse onsdag.

- De rammede maskinene har nå blitt fjernet.

Velkjent gruppe

Ronald Gulimette ved sikkerhetsselskapet Infinite Monkeys oppdaget de hackede Microsoftsystemene sent forrige uke, mens han gjorde undersøkelser om farmasøytisk spam.

- Denne gruppen har kapret relativt mange maskiner over hele verden, uttaler han til Computerworlds nyhetstjeneste.

I tillegg til spam ble minst en av Microsofts maskiner benyttet i et angrep mot en nettside tilhørende nettsikkerhetsbloggeren Brian Krebs. Krebs skrev selv om dette i bloggen sin onsdag, og uttrykte mistanke om at angrepene ble foretatt av russisk-baserte legemiddelspammere.

Skjerper seg

Ifølge Microsoft ble heldigvis ingen produksjonssystemer eller personlige opplysninger påvirket av hackerangrepet, som må føles pinlig for Microsoft etter flere år med stort fokus på sikkerhet og spamkontroll hos selskapet.

- Vi gjennomfører tiltak for bedre å kunne forsikre oss om at maskinvare med nettilgang på testlaben vår er konfigurert med skikkelig sikkerhetskontroll, forteller Microsoft.

Les om: