Microsoft vil lage Big Brother-løsning

Microsoft vil lage Big Brother-løsning

Microsoft skal ha søkt patent på en løsning som kan brukes til å overvåke ansattes produktivitet og arbeidsvaner.

Microsoft skal ifølge The Times utvikle programvare i beste Big Brother-stil. Avisen har fått tilgang til en patentsøknad fra selskapet om en løsning som ved hjelp av trådløse sensorer kan måle blant annet ansattes hjerterytme, kroppstemperatur, blodtrykk og ansiktsuttrykk. Målingene kan igjen benyttes til å overvåke prestasjonsnivå og fysiske velvære på jobb.

Tilsvarende teknologi har tidligere blitt brukt på piloter, brannmenn og astronauter, men dette skal være første gang et selskap har ytret ønske om å videreutvikle den til bruk på vanlige arbeidsplasser. Systemet skal automatisk kunne måle frustrasjon og stress, og ”tilby assistanse deretter”, ifølge patentet.

LES OGSÅ: Vi tror sjefen ser eposten vår

Ikke overraskende møter planene om et slikt system kritikk.

- Dette systemet innebærer en innblanding i de ansattes arbeidslivet som kan få svært alvorlige følger med tanke på personvern, sier personvernsekspert Hugh Tomlinson fra Matrix Chambers til The Times.

Microsoft har så langt nektet å kommentere patentsøknaden, og henviser til at selskapet av prinsipp ikke uttaler seg om slike søknader.

Les om:

Sikkerhet