Microsoft vil spre vennlige virus

Microsoft vil spre vennlige virus

Ormer som retter feil kan komme de slemme virusene i forkjøpet, håper Microsoft.

På samme måte som destruktive ormer spres fra pc til pc ved å gjenskape seg selv og automatisk leter seg frem nye maskiner de kan infisere, vil Microsofts ”vennlige” ormer bli brukt til å distribuere oppdateringer uten at brukerne selv trenger å laste dem ned fra en sentral server.

De vennlige ormene er ikke klare til distribusjon ennå, men de forskes på av en gruppe fra britiske Microsoft. Konseptet åpner for et kappløp mellom gode og onde virusmakere og programvareselskaper om hvem som når de sårbare datamaskinene først, skriver Sydney Morning Herald.

De vennlige ormene vil da prøve å rette feilene i programvaren før pc-en blir angrepet.

Den australske avisen refererer til en artikkel publisert i New Scientist. Der forteller en av forskerne at de vennlige ormene vil være mer effektive enn de destruktive fordi de vil være flinkere til å finne frem til sårbare maskiner. Deretter kan de infisere et helt nettverk av pc-er.

Ormen begynner med å snuse etter en uinfisert vert og retter seg deretter mot andre maskiner i samme nettverk. Hvis den ikke finner en klynge med verter, forandrer den strategi for å maksimere antallet maskiner den kan rette feil hos.

Microsofts forskning blir presentert på den 27. Conference on Computer Communications i USA i april.

Les om:

Sikkerhet