Millioner av nye Linux-linjer

TAR SEG IKKE VANN OVER HODET: Linus Torvalds har en gigantisk kjernekandidat for Linux-oppdatering. 

Millioner av nye Linux-linjer

Det er klart for den største Linux-kjerneoppdateringen noensinne. Over en million linjer skal inn, og en halv million skal ut.

Linus Torvalds, finnen som utviklet og styrer Linux, omtaler slippkandidaten Linux 4.2rc1 som den største noensinne.

Det er målt i mengden nye kodelinjer som er lagt inn. Over en million linjer, og nesten halvparten kan tilskrives én driver.

Solid driver

Det er AMD som er opphavet til kodeveksten. Deres nyeste grafikktillegg utgjør hele 41 prosent av oppdateringen.

– Dette gir den noe snodige situasjonen der en enkelt driver utgjør nesten halvparten av hele rc1 i form av antall kodelinjer, sier Linus Torvalds til the Register.

Arkitektur

En annen nyhet i 4.2-oppgraderingen er støtten for høyytelsesprosessorene i Renesas H8/300-arkitektur. I tillegg er det en serie med mindre fikser som omfatter tilpasninger til eldre Intel x86-arkitektur.

– I tillegg til oppgraderinger i drivere og plattformstøtte er det også en solid dose tillegg for filsystem inkludert noen fundamentale for symlink AI, sier Torvalds.

– Så har vi de vanlige kjenningene med oppdateringer av forskjellige fikser og oppdateringer av filsystemer, nettverk, kryptering, verktøy, testing og slikt noe.

Forrige gang kjernen til Linux hadde en sterk økning, var i 3.11rc1. Der var det filsystemet Lustre som bordet Linux-kjernen.

Sikkerhet