Minnepinne med pinkode tryggere

Minnepinne med pinkode tryggere

Etterspørselen etter krypterte minnepinner øker.

Sensitive data på eksterne lagringsmedier er i ferd med å bli et stort sikkerhetsproblem i mange bedrifter og i offentlig forvaltning.

Årsaken er at mange ansatte av bekvemmelighetsgrunner velger å kopiere data til og fra minnepinner i stedet for å følge mer omstendelige rutiner for filoverføring.

En av løsningene på sikkerhetsproblemene som dette medfører, er å bruke minnepinner med pinkode.

Oslo-firmaet Bedriftssystemer AS, som spesialiserer seg på sikkerhetsprodukter for både private bedrifter, offentlige etater og ikke minst overfor Forsvaret, har i løpet av de siste to månedene levert 4500 krypterte minnepinner.

Kundene har vært både private virksomheter og offentlig forvaltning.

– Markedsleder

Selskapet hevder at dette gjør de såkalte Lok-it-minnepinnene til markedsleder innenfor krypterte minnepinner i Skandinavia.

Loc-it-minnepinnene fungerer slik at brukeren må taste inn en numerisk pinkode for å låse opp minnepinnen. Deretter har brukeren 30 sekunder på å plugge inn pinnen i en usb-kontakt på en datamaskin.

Etter 30 sekunder uten tilkobling vil pinnen igjen være låst.

Når man fjerner minnepinnen fra maskinen den er tilkoblet, vil pinnen umiddelbart bli låst.

For Windows og Mac

Løsningen kan brukes på alle typer av utstyr som støtter minnepinner, uavhengig av operativsystem. Både Windows-pc-er, Mac-er, tynne klienter, telefoner, spillkonsoller og spesialutstyr kan benyttes.

All kryptering og autentisering foregår i selve minnepinnen, ifølge Bedriftssystemer.

– I dag lagres det mer og mer sensitiv informasjon på eksterne media, ofte i strid mot gjeldende instruks vedrørende behandling av slik informasjon, sier produktansvarlig Arnstein Langnes i Bedriftssystemer.

– Utviklingen viser at krav til mobilitet og effektivitet går på bekostning av sikkerhet. Krypterte minnepinner er et effektivt verktøy for å redusere risikoen under denne utviklingen, hevder han.

Bedriftssystemer ble etablert i 1990 og har 10 ansatte. I fjor hadde firmaet en omsetning på rundt 73 millioner kroner, ifølge pressemeldingen.

Sikkerhet