Minnepinne med virtuelt arbeidsmiljø

Minnepinne med virtuelt arbeidsmiljø

- Er det et kontor du har i lomma, eller er du bare glad for å se meg?

En minnepinne med et virtuelt arbeidsmiljø som kan kjøres fra alle Windows-pc-er; Check Point bruker egen sikkerhetsprogramvare og erfaring fra virtuelle miljø til løsningen de kaller Abra.

- Alle pc-er som kjører vanlig Windows kan bruke denne løsningen. Det virtuelle arbeidsmiljøet den leverer er satt opp med sikkerhet for data, innbrudd og med sikkert vpn-samband til virksomheten og deres datanett. I tillegg kan deler av minnepinnen settes av til datalagring, forteller Christian Sandberg i Check Point Nordics.

Sandberg demonstrerte løsningen under den norske lanseringen, og selv på en ikke spesielt kraftig pc kom en windows-arbeidsflate opp med rimelig hastighet.

- Den introduserer en ny sikkerløsning for brukere og denne løsningen krever ikke mye opplæring. De fleste brukere kjenner usb, og kan velge "start" fra en windows-dialog etter at de har satt i en minnepinne. Deretter er det vanlig brukerinnlogging og kjent arbeidsflate fra Windows, understreker Sandberg.

Færre pc-er

Løsningen egner seg for ikke bare for mobile medarbeidere. Også innleide folk i bedriften kan få ""sin" prosjekt-pc i form av en usb-minnepinne som kan brukes i egen eller pc fra vertsbedriften. Hjemme-pc-antallet kan reduseres, siden en pc som ellers brukes til hjemmebruk kan være virtuell vert for det virtuelle arbeidsmiljøet fra jobb. Og for katastrofegjenoppretting er det sjeldent enkelt. Har man tilgang til en Windows-pc og nett, kan man jobbe med sikker tilgang. Inkludert fra internett-kafeer. Om pinnen ødelegges, kan brukeren få tildelt en ny. Om noen stjeler minnepinnen og forsøker et digitalt innbrudd, vil den selvdestruere sine egne data.

- Det er mulig å sette opp sikkerhetskontroll for verts-pc-er, slik at visse minstekrav som oppdateringer og sikkerhetsprogramvare er på plass, understreker Sandberg.

Den lokale plassen som er satt av til rein fillagring kan også få satt regler som hindrer at filer kan kopieres fra den virtuelle arbeidsflaten, eller for den saks skyld til det virtuelle miljøet.

Virtualiseringsveteranen Citrix har snakket om lignende løsninger lenge gjennom "Project Kent", les mer på neste side!

Sikkerhet