Mistenkt for enda et angrep

Mistenkt for enda et angrep

Pirate Bay-grunnleggeren Gottfrid Svartholm Warg skal ha hacket danske myndigheter.

Den svenske Pirate Bay-grunnleggeren Gottfrid Svartholm Warg er nå siktet for å ha hacket stormaskiner hos danske CSC, et selskap som forvalter stormaskiner for flere danske myndigheter. Angrepet skal ha skjedd i perioden april til august i fjor, samtidig som de store angrepene på Logica og Nordea i Sverige, som også Svartholm Warg er siktet for. Politiet i Danmark sier de tar saken svært alvorlig.

Hos den danske leverandøren skal Svartholm Warg ha fått tak i informasjon fra registret til flere danske myndigheter, blant annet fra politiet. Han skal blant annet ha kommet over et register som inneholder navn på etterlyste personer gjennom EUs grensesamarbeid med Schengen.

Ifølge en pressemelding fra det danske politiet har det blitt konstatert at store mengder data har blitt lastet ned, men etterforskerne vet enda ikke om informasjonen i registeret har blitt endret av den eller de som har vært inne i systemet.

Ifølge Computerworld Danmark skal også personopplysninger fra millioner av dansker ha kommet på avveie. Det danske politiet sier imidlertid at personnummer som eventuelt har blitt stjålet skal ha vært kryptert.

I likhet med angrepet på svenske Logica, som også skal ha blitt utført av Svartholm Warg, handler det også i dette tilfelle om stormaskiner fra IBM som har blitt hacket.

Rettsaken mot Svartholm Warg for angrepet på Logica og Nordea endte i går. Dommen faller den 14 juni. Uken etter skal det bestemmes om Svartholm Warg skal bli utlevert til Danmark.

Les om:

Sikkerhet