Misvisende hacker-konkurranse

Misvisende hacker-konkurranse

"Rask" iPhone-hacking krever mange ukers forberedelser.

Akkurat nå avholdes hacker-konkurransen Pwn2own i forbindelse med sikkerhetskonferansen Cansecwest i Vancouver.

Konkurransen går ut på å finne sikkerhetshull i nettlesere og operativsystemer, og den som er "raskest" vinner både maskinvare og en stor sum penger.

Det som ikke får så stor oppmerksomhet, er at deltakerne i konkurransen har forberedt seg i uker og i visse tilfeller måneder på å plukke hjem de fine prisene, skriver svenske Macworld.

Fem minutter = to uker

Et eksempel er dagens nyhet om at iPhone ble hacket på "20 sekunder" via et hull i nettleseren Safari. Ifølge Zdnet tok det i virkeligheten to uker for Vincenzo Iozzo og Ralf Philipp Weinman å finne sikkerhetshullet og finne en måte å utnytte det på.

Den kjente Mac-hackeren Charlie Miller, som for tredje året på rad klarte å utnytte et sikkerhetshull i Safari 4 for å ta kontroll over en MacBook Pro, sa nylig til Forbes at det ligger flere ukers arbeid bak å finne sikkerhetshull som kan brukes for å vinne konkurransen.

Chrome ikke forsøkt hacket

Mange medier har i dag også påpekt at Google Chrome klarte seg best av nettleserne. Det er sannhet med modifikasjoner, ettersom deltakerne bare prøvde å hacke Safari, Internet Explorer og Firefox, melder Neowin. Norske Opera er ikke med i konkurransen.

Vinnerne av Pwn2own får 10 000 dollar og maskinen de hacket som premie. Mobilhackerne får 15 000 dollar og tilsvarende mobiltelefon. Konkurransen avsluttes fredag. Les mer her.

Les om:

Sikkerhet