Mobile enheter under angrep

Mobile enheter under angrep

En nylig utgitt sikkerhetsrapport fra IBM viser at 2011 blir det store året for angrep mot mobile enheter.

Det er i den halvårlige sikkerhetsrapporten «X-Force 2011 Mid-Year trend and risk report » som selskapet presenterte i månedsskiftet september/oktober at tendensen ble påvist. Dersom trenden i første halvår fortsetter i samme tempo ut året, vil det ha vært dobbelt så mange angrep mot mobile enheter i 2011 som i 2010.

Dette har IBM observert:

Skadelig programvare (malware) skreddersydd for mobiltelefoner distribueres i større grad gjennom uavhengige applikasjonstilbydere. Mobiltelefoner blir et stadig mer attraktivt angrepsmål grunnet den store brukergruppen samt muligheter for vinning. En vanlig metode er å sette opp en dyr sms-tjeneste som infiserte telefoner så benytter seg av. Andre typer malware registrerer personlig informasjon som så brukes i phishing-angrep.

– Det er skremmende å se hvor mange bedrifter som ikke har en sikkerhetsstrategi for sine mobile enheter, sier sikkerhetsansvarlig i IBM Eirik Gulbrandsen. – Det er ingen grunn til at man skal behandle telefoner og nettbrett annerledes enn pc-er. Det finnes verktøy som gjør at man kan beskytte og håndtere mobile enheter på samme måte som resten av IT-utstyret, fortsetter Gulbrandsen.

Økt utbredelse gir flere angrep

Økt bruk av nettbrett og smarttelefoner i bedrifter, manglende patching, samt at det åpnes for bruk av private enheter i bedriftsnettverket utgjør en stor trussel. Dette er noe som alle sikkerhets- og systemansvarlige må ta med i strategien når BYOD («Bring Your Own Device») får fotfeste i bedrifter og organisasjoner landet over.

Les om:

Sikkerhet