Mobilen din blir kodebrikke

Mobilen din blir kodebrikke

Ny teknologi gjør det mulig å glemme kodebrikken, og heller bruke mobilen til BankID.

Frem til nå måtte man ha en egen kodebrikke, en kodegenerator, for å få tilgang på tjenester som bruker BankID.

Samtidig har det pågått et arbeid for å få til et system som kan erstatte kodebrikken med et system på mobilen.

Og nå er dette arbeidet ferdig.

- Med BankID på mobil tar vi utviklingen av mobiltelefonen som distribusjonskanal og betalingsverktøy et langt steg videre. Dette bidrar til at den norske banknæringen beholder posisjonen som ledende i verden når det gjelder å ta i bruk moderne og kostnadseffektive løsninger, fastslår administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon i en pressemelding.

LES OGSÅ:

- Stans BankID

Det er ikke snakk om et eget nettbanksystem for mobiltelefoner. Kun er erstatning for kodebrikken.

Det vil si at man må fortsatt bruke nettbanken på vanlig måte, men man trenger ikke lenger ha kodebrikken på nøkkelknippet. For å bevare sikkerheten, skal sikkerhetselementer legges i mobilens SIM-kort.

I første rekke er det DnbNor og Skandiabankens kunder som kan bruke systemet, og man må ha et abonnement fra Telenor. Men planen er å utvide det hele.

- BankID på mobil vil bidra til at norske mobilabonnenter får en enklere hverdag. Samtidig er Telenor svært opptatt av sikkerhet for våre kunder, og det er med stolthet vi nå presenterer en ikke bare enkel, men også sikker tjeneste, skryter Ragnar Kårhus, leder av Telenor i Norge.

LES OGSÅ:

- Ingen BankID-feil

Les om:

Sikkerhet