MSN-trojaner sprer seg på norsk

MSN-trojaner sprer seg på norsk

Hold deg unna MSN-beskjeden "se på dette bildet :D".

Telenors sikkerhetssenter advarer nå mot en ny trojaner som sprer seg via chattesystemet MSN Messenger.

Om en MSN-venn av deg er infisert, sender hun ut meldingen "se på dette bildet :D" etterfulgt av en nettadresse.

Adressen later til å peke til Photo023girl.jpg lagret på Facebook, altså et bilde, men peker i realiteten til en trojaner på domenet www.facebook-c.com.

Basic og C++

Dersom man laster ned trojaneren, legger den seg som "c:\windows\winmbu.exe", skriver Telenor på sin blogg.

Videre forteller den brannveggen din at den er en autorisert applikasjon, og sørger for å starte opp når Windows starter ved å legge seg inn i registreret.

Trojaneren, som er utviklet i Visual Basic og Visual C++, kobler seg til irc-serveren buri.burimche.net. Den kan nå laste ned og kjøre filer på maskinen din, kommunisere med bakmennene og og sende meldinger til dine MSN-venner.

Oversetter til norsk

Ofte kan MSN-trojanere lett unngås med sunt bondevett.

Får du meldingen "CHECK OUT THIS PICZ!! LOOOL!!!" fra sjefen din, lukter det fare lang vei. Men denne nye trojaneren oppdager selv hvilket språk Windows-kopien din er satt til, og oversetter meldingen deretter. Setningen "se på dette bildet :D" kan komme fra de fleste, så det er nettadressen som i dette tilfelle bør gi brukerne nok mistanke til å holde seg unna.

Domenet trojaneren hittil har brukt, facebook-c.com, ble huset av Yahoo, men er nå slettet. Ifølge Virus Total blir trojaneren oppdaget av 13 av 41 antivirusprogrammer.

Les om:

Sikkerhet