Msn.no-trojaner ikke fra Honda

Msn.no-trojaner ikke fra Honda

Honda Norge er svært overrasket over trojaneren i annonsen på MSN.no. Bilmerkets nettannonser går kun gjennom VG.

- Dette er fullstendig ukjent for oss, vi har ikke hatt noen annonser ute på MSN. Jeg kan ikke begripe at trojaneren kommer fra vårt annonsemateriell, sier Anne Marie Svensrud fra Norges-kontoret til Honda om annonsen med innbakt trojaner som lå på MSN.

Svensrud forteller at Hondas Norges-annonsemateriell kommer fra et byrå i Tyskland, og at Norges-kontoret kun annonserer på internett via VG.no. Hun har ikke oversikt over hvorvidt Hondas Europa-kontor kan ha rykket inn annonsen på Msn.no.

- Jeg aner rett og slett ikke hvor den kommer fra, og ingen data på om Honda Europe annonserer på Msn.no, sier hun, og legger til at hun ikke har sett reklamen.

Ingen Norsk Fit

Når Computerworld informerer at det er Honda Fit det reklameres for, blir forvirringen komplett.

- I Europa heter den bilen Honda Jazz, forteller hun.

Dermed er i det minste Honda Norge etter alle solemerker renvasket. Honda Fit er navnet som brukes på bilen i Japan, Kina og både Nord- og Sør-Amerika.

Redegjørelse i dag

Microsoft Norge kunne før helga informere om at det tredjeparts annonsebyrået som distribuerte den infiserte Flash-fila til Msn.no ville komme med en redegjørelse iløpet av uka.

I dag, mandag, ble det klart at redegjørelsen kommer allerede i løpet av dagen fra byråets hovedkontor.

Det er byrået advertising.com, som ifølge seg selv er størst i både USA, Storbritannia og potensielt hele verden, som fikk inn annonsen.

- Det er en stor og seriøs partner, og en legitim kunde, som har blitt lurt av en falsk Honda-annonse. Vi tar ikke inn annonser fra hvem som helst. Vi sjekker både annonsører og annonser, sier sjef for MSN i Norge, Arne Uppheim.

Advertising.com sin kontaktperson i Norge var foreløpig ikke tilgjengelig for kommentar da denne saken ble publisert, men Computerworld vil følge saken utover dagen.

Les om:

Sikkerhet