Nå er Java oppdatert

Nå er Java oppdatert

Oracle fikser sikkerhetshull etter Apples nettleser-sperre.

Fredag slapp Oracle en kritisk oppdatering for Java - to uker foran skjema og bare kort tid etter at Apple blokkerte tilleggsprogrammet for andre gang på en måned.

For noen uker siden ble det oppdaget en såkalt zero-day bug i Java, det vil si en hittil ukjent feil som allerede kan utnyttes til å hacke seg inn i et system.

Apples svar ble å stoppe Java-tilleggsprogrammet i Safari. Dette skjedde via en løsning innebygd i OS X som kalles for Xprotect.

Blokkeringen fungerer ved at Apple stiller inn laveste påkrevde versjonsnummeret av et tillegg til en versjon som ennå ikke er sluppet, hvilket i dette tilfelle blokkerte Java i Safari.

Det var før helgen at Apple sperret for alle versjoner av Java eldre enn versjon 7 oppdatering 11. Denne versjonen ble sluppet i midten av januar, men skal visstnok ikke ha tettet alle de kritiske sikkerhetshullene oppdaget i begynnelsen av måneden.

Java 7 oppdatering 13

Nå har Oracle som nevnt sluppet en ny oppdatering av Java som forhåpentligvis tetter de alvorlige feilene, melder Macworld Sverige. Nyeste versjon skal nå være Java 7 oppdatering 13. Oppdateringen, som egentlig skulle slippes 19. februar, fikser over 50 sikkerhetsfeil.

Mac-brukere må laste ned oppdateringen fra Oracle i stedet for Apple, og du kommer til den direkte via Oracles nettside eller via Java-panelet i Systemvalg.

Oracle har for øvrig også oppdatert Java versjon 6 med oppdatering 39, ifølge Computerworld USA, og Mac-brukere kan laste ned denne nye versjonen via den innebygde programvareoppdatereren i operativsystemet.