Nå kan du lese slaktrapporten

Nå kan du lese slaktrapporten

Og Morten Dæhlen raser etter avsløringene rundt datalagringsdirektivet.

Vi meldte denne uken om en ny rapport fra europeiske datatilsyn angående innføringen av datalagringsdirektivet i diverse EU-land.

ligger dokumentene på internett, og kan leses av de av dere som måtte være nysgjerrig på flere detaljer fra gjennomgangen.

Ulovlig lagring

Rapporten er hardt skyts mot direktivet.

Blant annet kritiserer forfatterne outsourcingen av mye av lagringsarbeidet, noe som visstnok ikke alltid er forenelig med god datakvalitet.

Man kritiserer også at mer data enn hva som er lov blir lagret. Dataen skal også bli lagret alt for lenge, ifølge rapporten.

Ifi-kritikk

- Institutt for informatikk leverte tidligere i vår en høringsuttalelse som nettopp advarte mot de funn som nå er gjort i europeiske land, skriver leder for Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen, på sin blogg.

Han er sjokkert over det han leser i den nye rapporten.

- Dette er alvorlige angrep på personvernet, og som forventet har ikke direktivet bidratt til bekjempelsen av alvorlig kriminalitet etter at det ble innført i EU i 2006. Politikerne i Europa (og Norge) må snarest mulig legge datalagringsdirektivet i skuffen merket "dårlige idéer", låse skuffen og kaste nøkkelen!

Les om:

Sikkerhet