Nå kan du skjule deg for sjefen

Nå kan du skjule deg for sjefen

Vennene dine skal ikke lengre kunne se alt du legger ut på Facebook.

Det har vært snakket mye om hvordan man bør oppføre seg på sosiale medier som Facebook.

Blant annet advares det stadig om å legge ut for eksempel festbilder, om du har sjefen og fremtidige arbeidsgivere på vennelisten.

Men når Facebook nå kommer med en rekke nyheter, kan dette problemet bli langt mindre.

Familie eller kolleger

Facebook har allerede funksjoner for å gruppere venner, men disse skal nå få en real overhaling. Ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg har nemlig bare rundt fem prosent av brukerne hittil tatt i bruk slike funksjoner.

- Den nye løsningen skal være enkel nok til at alle vil bruke den, og den skal integreres dypt gjennom Facebook og alle applikasjonene så du kan kommunisere med forskjellige grupper på mange forskjellige måter, sa Zuckerberg på en pressekonferanse i går.

Man kan velge å legge ut noen bilder for kun den nærmeste familien, for eksempel bilder av barna dine. Bildene fra fredagspilsen kan kun vises for dine kolleger, slik at bestemor slipper å se deg henge over bardisken med chilinøtter i slipset. Funksjonen skal bli rullet ut de nærmeste dagene, og man kan prøve den allerede nå ved å følge denne lenken.

Mer kontroll

Disse gruppene kan også brukes på Facebooks nye chat-system. Før har man bare kunnet chatte en og en, men nå åpnes det for gruppechat, slik man kjenner det fra for eksempel Messenger.

- Vi har hørt høyt og tydelig at dere vil ha mer kontroll over hva dere deler på Facebook, og vite nøyaktig hvor informasjonen havner, sa Zuckerberg.

- Med de nye gruppene og andre verktøy vi nå ruller ut, tar vi noen viktige skritt i denne retningen.

Les om:

Sikkerhet