Nå kommer dronepiratene

Nå kommer dronepiratene

Sikkerhetsforsker lager en drone som kan kidnappe andre droner ved å gjøre dem til zombier!

En sikkerhetsforsker har sluppet programvare og tekniske instruksjoner for å modifisere en drone så den kan identifisere og kapre andre droner.

Som en slags flyvende pirat, altså. Amazon bør passe seg litt.

Dronekidnapperen er basert på quatrokopteret AR. Drone 2.0 fra franske Parrot. Den har innebygde trådløse kontrollerkort som lar den styres fra IOS eller Android-telefoner.

Samy Kamkar har ellers puttet inn en Raspberry Pi med Linux og med en Alfa trådløseadapter som kan brukes for å styre og injisere kode i trådløse nettverk uten å være tilkoblet disse. For å knekke sikkerheten på nettverkene brukes Aircrack-NG og en applikasjon forskeren selv har utviklet.

I (The Black) Perl (- neida, bare programmeingsspråket (og da ikke diktet)) har Kamkar utviklet en applikasjon han har kalt Sky Jack, som via Raspberryen og nevnte programvare kan identifisere og kidnappe andre Parrot AR-droner og gjøre dem til zombie-droner (i denne definisjonen av zombie).

Sky Jack lastes inn i den kaprede dronen og tar kontrollen over denne ved å late som den er den virkelige eieren, skriver Computer Sweden. En slags trojansk hjernevask av noe slag, altså.

Les om:

Sikkerhet