Nå skal Google granskes i EU

Nå skal Google granskes i EU

Krangel om brukernes integritet hat fått europeiske myndigheter til å sette i gang en granskning.

Seks europeiske tilsynsmyndigheter kunngjorde i går at de nå har lansert en formell granskning av Google og da spesielt selskapets retningslinjer for personvern.

Årsaken er at Google ikke har samarbeidet med EU om hvordan selskapet lagrer brukernes private informasjon. Det skriver Infoworld.

Tilsynsmyndighetene i Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og Storbritannia har nå gått sammen for å sette i gang en større granskning av hvordan Google håndterer brukernes personvern. Dette ble bestemt etter at det franske datatilsynet gjennomførte en forberedende granskning.

Nekter å samarbeide

Bakgrunnen for denne granskningen er at Google gjentatte ganger har nektet å gjøre om på selskapets nye brukervilkår som ble innført i mars i fjor. Ifølge EU informerer ikke Google brukerne sine om hvordan deres informasjon blir brukt på en tilfredsstillende måte.

De seks landene skal undersøke om Google på noen måte har brutt loven. Hvis dette viser seg å være tilfelle, kommer det til å få konsekvenser i de ulike medlemslandene.

Mener ingen lover er brutt

En talsperson for Google sier det samme om saken som ble sagt da den franske etterforskningen ble satt i gang i fjor:

- Vår brukeravtale respekterer europeiske lover samtidig som det gir oss muligheten til å skape bedre og mer brukervennlige tjenester.