Nektes Facebook på jobb

Nektes Facebook på jobb

6 av 14 kvinner nektes tilgang til Facebook utenfor egen bolig, viser Cisco-undersøkelse.

Hele 5,6 av 14 ansatte - to av fem - nektes tilgang til Facebook i arbeidstiden, viser en undersøkelse som Cisco har fått utført.

Undersøkelsen påpeker ikke bare viktige momenter når det kommer til uønsket adferd ved egen Facebook. Den omhandler også bruk av privat e-post, Twitter og iPad.

– Vi ser en økende trend til at bedrifter bruker sosiale medier i sin kommunikasjon med kunder. Da er det litt ironisk at såpass mange bedrifter hindrer de ansatte i å bruke Facebook og Twitter i arbeidstiden, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjennomført blant 200 representanter fra 13 land verden over, deriblant Kina, Brasil, USA og Russland. Ingen av de nordiske landene var representert. Halvparten av de ansatte var "IT-profesjonelle", mens halvparten var "arbeidere". Det står ingenting om hvor mange av arbeiderne som hadde tilgang til egen pc på arbeidsplassen.

Undersøkelsen, som må sies å være totalt ubrukelig når det kommer til å produsere pålitelige statistiske data, slår også fast at:

- Én av tre har ikke tilgang til Twitter, og kan ikke bruke en jobbtelefon eller PC til å twitre

- Én av fire har ikke lov til å sende private e-poster på jobben

- Én av fem får ikke bruke iPads eller iPhones på jobb

– Dagens arbeidstakere ønsker å jobbe når som helst og hvor som helst, med hvilken som helst applikasjon og uansett utstyr. De vil ha ubegrenset tilgang til informasjon, enten de er på jobb eller hjemme. Undersøkelsen viser tydelig at mange bedrifter ikke har tilpasset seg det nye arbeidslivet og at de bør oppdatere sine IT-regler for å møte disse forventningene, sier Myrland i pressemeldingen.

Les om:

Sikkerhet