Nesten all spam fra seks botnet

Nesten all spam fra seks botnet

Kun seks botnet sto bak 85 prosent av den globale søppelposten i februar.

Det er første gang så få botnet står bak så mye søppelpost, ifølge sikkerhetsselskapet Marshal’s Threat Research og Content Engineering team (TRACE).

Ett av dem, et botnet kalt Srizbi, var ansvarlig for 39 prosent av all spam på kloden. Det neste på lista var Rustock, som sto for 20 prosent av søppelposten. Mega-D sto for 11 prosent og kom sterkt tilbake etter at botnettets kontrollservere ble oppdaget slik at det ikke leverte før i midten av februar.

- Meda-D var inaktiv i ti dager i februar, men sto likevel for 11 prosent av all spam denne måneden, sier Bradley Anstis i Marshal. Mega-D har et kraftig botnet med 35 000 pc-er.

- Nå har de helt klart gjenoppstått et annet sted, sier han til Computerworld UK.

Vanskelig å se

Anstis forteller at Srizbi bruker destruktiv programvare som er avansert og ekstremt vanskelig å oppdage. For lure folk inn, bruker de helst stoff om kjendiser.

Storm-botnettet har fått mye publisitet i det siste og ble utropt til verdens største botnet. Men i februar stod det for kun to prosent av all spammen.

- Ved å sette søkelys på disse spam-botnettene, håper vi at sikkerhetsindustrien sammen kan gå løs på disse kildene og dermed redusere spam-volumene, sier Anstis.

Les om:

Sikkerhet