Netflix brukte pirat-undertekster

Netflix brukte pirat-undertekster

Brukte undertekster fra hobbynettsted uten tillatelse.

I forrige uke ble den amerikanske film-og-tv tjenesten Netflix, lansert i det nordiske markedet.

Lanseringen i Finland ble ikke like bra som den kunne ha blitt etter at det ble avslørt av selskapet brukte piratkopierte undertekster fra hobbynettstedet Divx Finland, til tv-serien Andromeda. Det skriver Computer Sweden.

Hobbynettsider som Divx Finland tilbyr undertekster laget av sidens medlemmer som kan lastes ned gratis. Disse undertekstene blir ofte lastet ned av fildelerne som laster ned filmer og tv-serier ulovlig.

Når Divx Finland oppdaget at deres undertekster ble brukt på Netflix, skrev nettstedet en leken melding på Twitter som sa at Netflix aldri har spurt dem om tillatelse til å bruke tekstene.

Unnskyldte seg

Netflix reagerte raskt på feilen og har bedt om unnskyldning for hendelsen.

- Vi kjøper filmer og tv-serier fra en rekke forhandlere. Normalt er det distributørene som leverer undertekstene. Vi vil nå undersøke nærmere hvordan disse undertekstene brukes i Andromeda, sier Netflix til Torrentfreak.

Tv-serien Andromeda har nå blitt fjernet fra Neflix sider i påvente av en etterforskning.

- Vi har fjernet Andromeda fra vårt utvalgt til etterforskningen er fullført. Vi er en lovlig tjeneste og betaler mye penger for tv-serier og filmer, inkludert undertekster, sier Netflix.

Les om: