Netsecurity kjøper Safenet

Netsecurity kjøper Safenet

Netsecurity ser store muligheter i brannmurmarkedet. Nå kjøper de Safenet i Asker for å øke innsatsen på Østlandet.

Netsecurity leverer produkter og tjenester innen nettverk og it-sikkerhet til større og mellomstore bedrifter på Sørlandet.

Det Kristiansand-baserte selskapet ble stiftet i mars 2009 av Agder Energi Venture. Nå har selskapet kjøpt Safenet i Asker, som spesialiserer seg på implementering og drift av trådløse nettverk, sikkerhetsløsninger for kabelbaserte nettverk og brukervennlige gjestenett.

Målet er å styrke satsingen innen nettverk og sikkerhet på Østlandet.

- Vi har et godt omdømme og godt med kunder på Sørlandet, og har følt at tiden er inne for å ekspandere med lokal tilstedeværelse i nærheten av Oslo, sier Jarle Tiller Bjørntvedt, administrerende direktør i Netsecurity.

- Generasjonsskifte

Bjørntvedt peker også på at det skjer mye spennende ting på brannmurmarkedet, som ifølge ham har vært nærmest stillestående i 15 år.

- Det er generasjonsskifte på gang, sier han, med henvisning til det Gartner kaller "nestegenerasjons brannmurer".

I motsetning til eldre brannmurer som blokkerer trafikk på portnivå og ut fra ip-adresser, gjør de nye brannmurene det mulig å blokkere eller prioritere spesifikke applikasjoner som Facebook, Youtube og så videre.

- Om to til tre år vil de aller fleste ha byttet ut sine gamler brannmuren med nestegenerasjons brannmurer. Det betyr at det er et enormt marked der ute som vi er interessert i å ta en del av.

Cisco og Checkpoint

Samtidig med oppkjøpet økes bemanningen i Oslo. Med to nye seniorkonsulenter vil Netsecurity til sammen ha syv erfarne medarbeidere. Arnljot Seem, som har erfaring fra 3Com/H3C og Palo Alto Networks samt lang erfaring med HP Networking, blir leder for Netsecurity i Oslo.

De største konkurrentene blir Cisco- og Check Point-partnerne på Østlandet.

- Siden vi er forhandler av Juniper har vi en viss kontroll, men det er disse kundene vi ønsker å ta markedsandeler på, sier Bjørntvedt.

Han forteller at produktporteføljen ikke vil utvides som følge av oppkjøpet og at Palo Alto Networks og HP Networking også fremover vil være de viktigste leverandørene.

- Vi prøver å begrense antallet produsenter til et visst minimum i forhold til hva vi kan stå inne for kompetansen på, sier han.

Positiv utvikling

Netsecurity hadde første regnskapsår i 2009. I løpet av året omsatte selskapet for 9,6 millioner kroner og satt igjen med 1,14 millioner kroner på bunnlinjen.

Bjørntvedt forteller at utviklingen så langt i år har vært veldig positiv.

Blant annet ble ble selskapet i september tildelt en kontrakt innenfor nettverk og sikkerhetstjenester for Universitetet i Agder, Aust- og Vest-Agder fylkeskommune, samt 23 kommuner på Sørlandet.

- Vi ligger an til en omsetning på mellom 12 og 13 millioner i 2010. Resultatet øker vi med mellom 30 og 40 prosent fra i underkant av millionen i fjor. Det ser veldig bra ut, sier han.

Sikkerhet