Nettangrep mot Georgia

Nettangrep mot Georgia

Nettsidene til georgiske myndigheter er slått ut samtidig som russiske bomber regner over konfliktområdene nord i landet.

Nettsidene som tilhører det georgiske utenriksdepartementet, forsvarsdepartementet og presidenten Mikheil Saakashvili har i perioder vært fullstendig blokkert, eller blitt omdirigert til servere som står i Russland eller Tyrkia. Nettangrepene har pågått siden russiske styrker gikk inn i Sør-Ossetia på fredag.

Sikkerhetsforskeren Jart Armin som lenge har fulgt russisk nettkriminalitet påstår at man ikke lengre kan stole på Georgias myndighetssiter selv om de er online. Innholdet på nettsidene kan være påvirket av russiske myndigheter.

- Mange av Georgias internettservere har vært under ekstern kontroll siden torsdag kveld. Vær derfor skeptisk til alle nettsider som ikke har blitt oppdatert på flere dager – de kan være falske, sier Armin til Computerworld.com.

Tjenestenektangrep

Forskere på Shadowserver Foundation, som først oppdaget nettangrepene mot Georgia forrige uke, bekrefter Jari Armins opplysninger.

- Vi ser stadig nye angrep mot nettsteder i Georgia. Parliament.ge og president.gov.ge er nå utsatt for overbelastningsangrep, skriver Shadowserver Foundation.

Blogg på Google

I et forsøk på unnvike angrepene har det georgiske utenriksdepartementet opprettet en blogg på Google-eide Blogspot.com. Her postes det fortløpende nyhetsoppdateringer fra den georgiske regjeringen.

Les bloggen her.

Angrepene kan minne om de koordinerte angrepene mot Estland i april og mai 2007, da målet var alt fra banker, departementer, aviser og kringkasting til telefonsentraler, de viktigste delene i nasjonens infrastruktur.

Les om:

Sikkerhet