Next Biometrics OTC-registrert

Next Biometrics OTC-registrert

Har skaffet 95 millioner kroner i egenkapital og planlegger børsnotering om et halvt år.

Next Biometrics Group AS, etablert i 2001, har holdt seg under radaren til de fleste og brukt tiden på å utvikle teknologi, produkt og produksjonsmetode.

Nå er produktet, en biometrisk fingeravtrykksleser produksjonsklar, og selskapet har mottatt ordrer på 7,6 millioner enheter over de neste tre årene. Produktet masseproduseres fra fjerde kvartal 2014.

Selskapet hentet nylig inn 95 millioner kroner i en overtegnet emisjon i september, hvor totalt 1.264.900 unoterte aksjer til en pris av 75 kroner per stykk ble utstedt. Prosessen er gjennomført av Arctic Securities ASA.

Selskapet planlegger notering på Oslo Børs i løpet av seks til åtte måneder.

Biometri i tiden

Sikkerhet er hett om dagen, og det er flere som snuser på muligheter innen biometri. Det mest publiserte eksempelet er klart Apple, som introduserte fingheravtrykkleser på sin nyeste Iphone.

Next Biometrics har identifisert over 25 muligheter innen applikasjon og marked, hvorav bare ni bruker biometri i dag. Nye muligheter inkluderer brikker, minneenheter, gjernkontroller og mer.

Selskapet har som nevnt allerede mottatt ordrer, og inngått kontrakt med to systemintegratorer i Asia, om levering av over syv millioner sensorer over tre år.

I tillegg er Next sin teknologi implementert i en smatomobilprototype utviklet av en «ledende aktør».

Next Biometrics Group AS består av totalt 18 ansatte, i Seattle, Taipei, Shanghai, Norge og Tyskland.

Les om:

Sikkerhet