Nokia fra Check Point

Nokia fra Check Point

Etter oppkjøpet av Nokias sikkerhetsavdeling kommer nå de første resultatene i form av en ny serie IP-plattformer.

Den nye serien fra Check Point Software Technologies er basert på Nokias maskinvare, men den store forskjellen er at alt nå fåes fra en og samme leverandør. Som kjent har Check Points programvare vært kjørt på Nokias maskinvare i en årrekke, og de to selskapene har hatt et strategisk partnerskap i 12 år.

– Dette har vært en plattform for høy ytelse og stabilitet lenge, sier Leif Sundsbø i Check Point til Nettverk & Kommunikasjon.

Den nye serien tilbys som en integrert løsning med Check Points R70 sikkerhetsgateway. Den kan også leveres med Check Points nyeste programvare-blade for intrengingsbeskyttelse (IPS).

I følge Sundsbø er den nye plattformen nå langt tettere integrert enn tidligere, og han mener det er et stort pluss for kundene at både maskin- og programvare nå kommer fra samme leverandør.

Selv om Check Point fra tidligere har maskinvarebaserte enheter (Power-1 og UTM-1) så vil de nye Nokia-baserte løsningene gi større fleksibilitet og skalerbarhet. Det vil for eksempel være mulig å sette inn mer minne og flere nettverkskort.

Oppkjøpet medfører ellers at Check Point overtar rundt 300 personer fra Nokia, noe som betyr at antall ansatte nå har fått en stigning på rundt 15 prosent.

– Vi har overtatt Nokias supportavdeling i Ottawa og har nå fire globale supportsentere, samt et PointSec-senter i Sverige, sier Sundsbø. Han lover ellers lavere totalpris enn tidligere for de nye integrerte løsningene, og at de opprettholder sine innbytteordninger.

Check Point opererer i dag med tre produktfamilier, men målet er at de i fremtiden vil smelte sammen til en linje hvor de beste elementene settes sammen.

Selskapet vil fortsette å tilby sin programvare på andre plattformer (Intel-baserte servere, Crossbeam), og låser seg dermed ikke til Nokia-maskinvaren. Selv om Check Point tilbyr flere og flere maskinvarebaserte løsninger, fremholder de fremdeles at det er programvaren som er hovedfokuset. Mer informasjon finner du på: www.checkpoint.com.

Les om: