Nokia-telefoner sperres for SMS

Nokia-telefoner sperres for SMS

En enkel melding kan sette mobiltelefonen din ut av spill.

En spesielt utformet tekstmelding kan sette flere av Nokias smarttelefoner ut av spill, slik at de ikke lengre kan motta nye meldinger.

Tobias Engel, en hacker fra den tyske hackergruppen Chaos Computer Club, har demonstrert hvordan den spesielle meldingskoden kan sperre for inngående tekstmeldinger. Koden har fått tilnavnet «SMS Curse of Silence».

Ifølge Engel og Chaos Computer Club kan meldingen slå ut alle smarttelefoner som kjører versjon 2.6 til 3.1 av Nokias Series 60 på operativsystemet Symbian.

En melding

Verst utsatt er versjon 2.6 og 3.0 av Nokias programvare. Her kreves det kun én melding for å stenge for at telefonen skal kunne ta i mot flere tekstmeldinger. Den eneste løsningen for å rette opp igjen feilen er gjenopprette telefonen tilbake til fabrikkinnstillingene.

Kjører telefonen versjon 2.8 eller 3.1 av Series 60 er ikke feilen like alvorlig. Her rapporteres det om et minneproblem etter første melding og telefonen sperres ikke før den har mottatt 11 meldinger med den spesielle koden.

Sikkerhetsselskapet F-Secure oppgir til IDGs nyhetstjeneste at også smarttelefoner fra Sony Ericsson som kjører UIQ på operativsystemet Symbian vil kunne feile etter å ha mottatt den samme meldingskoden.

Her finner du flere detaljer om den skadelige meldingskoden.

Sikkerhet