Nordmann bak botnett

Nordmann bak botnett

En 20-åring fra Oslo er siktet for datainnbrudd etter at han samlet 36 000 pc-er i et botnett som ble brukt til kriminelle handlinger.

Saken mot en 20 år gammel Oslo-borger er ferdig etterforsket for og sendt til statsadvokaten, som skal vurdere om det blir tatt ut tiltale.

Mannen skal ha skaffet seg kontroll over tusenvis av pc-er fra hele verden og laget et såkalt botnett, en samling med pc-er som styres av andre, uten at brukerne er klar over det. Botnettet skal ha blitt benyttet til spredning av spam og angrep på servere eller nettsteder, men også blitt stilt til disposisjon for andre, skriver Aftenposten.

- Det er brukt ulike typer programvare og det er flere saker. I et tilfelle skal 36 000 datamaskiner har blitt brukt, sier politijurist Eirik Trønnes Hansen til avisen.

20-åringen er siktet for blant annet for heleri og datainnbrudd, paragrafer som har en maksimal strafferamme på henholdsvis tre og to års fengsel. Botnettet skal være det største som er bygget av en nordmann, men er nærmest ubetydelig sammenliknet med Kraken og Storm.

LES OGSÅ: Nytt botnett dobbelt så stort som Storm

Les om:

Sikkerhet