Nordmenn sikrer ikke mobilen

Nordmenn sikrer ikke mobilen

Stadig flere oppbevarer forretningskritisk informasjon på mobilen. Men kun én av fire bedrifter har sikkerhetsrutiner.

Ergogroup har gjennomført en undersøkelse i samarbeid med Norstat som viser at norske bedrifter ikke er spesielt opptatt av mobil sikkerhet. Dette til tross for at stadig flere oppbevarer forretningskritisk informasjon på mobiltelefonen. Totalt 400 bedriftsledere fra private virksomheter har svart på undersøkelsen.

Av de spurte svarer 26 prosent at de ansatte kan laste ned forretningskritisk informasjon på sin mobil. Totalt 62 prosent sier dette ikke er mulig, mens 12 prosent ikke har kjennskap til om de ansatte har slike muligheter.

Blant de som tillater e-post med slik informasjon på mobiltelefoner, viser undersøkelsen at hele tre av fire ikke har, eller vet om de har noe sikkerhetssystem tilknyttet de ansattes mobil.

LES OGSÅ: Din mobile lommebok

- De samme sikkerhetskravene bør gjelde for mobiltelefoner som for pc-er. At informasjon på telefonen kan fjernslettes dersom telefonen kommer på avveie, er et minstekrav. I følge undersøkelsen har kun 3 prosent av norske bedrifter en slik løsning i dag. Sverige er det til sammenligning dobbelt så mange, sier Ola Hugo Jordhøy, ansvarlig for mobilitetstjenester i ErgoGroup, i en pressemelding.

Han fremhever videre at det et naturlig å ta i bruk nye arbeidsformer for å øke effektiviteten, men at dette ikke må gå på bekostning av sikkerheten.

Sikkerhet