Norge bruker mest penger på backup

Norge bruker mest penger på backup

Men selv om vi betaler mest, er vi langt fra verdensmestre.

Acronis, et amerikansk selskap som omsetter for over 100 millioner dollar årlig i blant annet sikkerhetskopiering, har utarbeidet en global oversikt over hvor flinke SMB-bedrifter er til å ta sikkerhetskopier, skriver SNS Europe.

Selskapet har spurt over 3.000 virksomheter elleve spørsmål, om blant annet pengebruk og løsninger.

Midt på treet

Norge og Sverige havner midt på treet. Vi er ikke like flinke som Tyskland, Nederland og Sveits, som troner helt på toppen. Vi er heller ikke like flinke som Singapore, Hong Kong og Japan.

Grunnen er blant annet at norske selskaper ikke benytter skyen for sikkerhetskopiering i like utstrakt grad som andre, noe Acronis vekter høyt i sin rangering. Norske selskaper oppgir manglende tillit til skyen som hovedårsak til den beskjedne bruken.

Mens de fleste landene oppgir at de vil øke skybruken med rundt 85 prosent det neste året, oppgir norske selskaper en antatt vekst på bare 20 prosent.

Bruker mer penger

Samtidig som vi er langt fra flinkest, er vi de som bruker mest penger på sikkerhetskopier.

17 prosent av it-budsjettene går til sikkerhetskopiering og "disaster recovery" (DT), ifølge undersøkelsen.

Dette skal være langt mer enn de fleste andre land.

Vanskelige skiller

- Det er ikke overraskende at it-sjefer verden over har så forskjellige holdninger til sikkerhetskopiering og DT, sier Europa-sjef David Blackman i Acronis til SNS Europe.

- Men det er klart at SMB-bedrifter ser etter én pålitelig løsning som takler både fysisk, virtuell og skybasert sikkerhetskopiering.

Dette skal nemlig være den utfordringen de fleste it-sjefer sliter mest med verden over.

Les om:

Sikkerhet