Norman kjøpes opp

Norman kjøpes opp

FSN Capital byr 274 millioner for Norman. De nye eierne vil utvikle et mer internasjonalt selskap.

FSN Capital kjøper 67,81 prosent av aksjene i antivirusselskapet Norman. Kjøpet utløser budplikt på alle aksjene i Norman, og fondets bud på 28 kroner per aksje verdsetter selskapet til i overkant av 274 millioner kroner.

Lav interesse på børsen har gitt lange perioder uten handel i Norman-aksjen, og ifølge Dagens Næringsliv ville flere store aksjonærer ut av selskapet.

Frode Strand-Nielsen i FSC Capital håper nå Norman kan utvikles til å bli et mer globalt selskap.

- Norman har i dag rettet seg mot små bedrifter i Norge, Sveits og Benelux-landene. Vi mener datasikkerhet er en global bransje, og vi tror det er mulighet for Norman å bygge markedsandeler i andre deler av verden og også mot større bedrifter enn i dag, sier han til avisen.

Fornøyd med oppkjøpet

Trygve Aasland, administrerende direktør i Norman, er fornøyd med å få inn en ny eier. Han sier til Dagensit.no at prosessen har pågått en stund og at han har fått klare signaler om at FSN Capital ønsker å investere.

- Vi er i en fase som vil kreve store investeringer i vekst og fremdrift internasjonalt. Nå får vi både ekspertise og den rette partneren som er villig til å ta i et tak for å underbygge veksten.

Sammenliknet med konkurrenter som Symantec og Trend Micro er Norman et lite selskap, men Aasland mener Norman er godt rustet til ytterligere internasjonal ekspansjon. Han viser til selskapets teknologi, spesielt Normans Sandbox Analyser, et produkt som identifiserer og analyserer virus.

- Sandbox-teknologien vår er unik. Vi har verdens største selskaper og nasjonale sikkerhetsmyndigheter som kunder. Vi har også nye produkter gjeonnom Norman Network Protection, og vi føler vi vil skille oss fra de store, sier han.

Tas av børsen

Norman leverte et sterkt første kvartal i 2009 med overskudd og vekst på 11 prosent, etter det som ifølge Dagens Næringsliv har vært en periode uten vekst og med store kostnader til produktutvikling.

Men med utgangspunkt i Normans investeringsbehov fremover mener Frode Strand-Nielsen i FSC Capital at det er best at Norman går av børs.

- Vi mener det er hensiktsmessig for Norman, med den prosessen selskapet nå skal gjennom, å avnoteres, men det må i så fall de gjenværende aksjonærene være med på å bestemme.

LES OGSÅ: - Uproff sikkerhetstest

Sikkerhet