Norsis-pris til Gjensidige

Norsis-pris til Gjensidige

Gjensidige vant tidenes første Fidus-pris for sine sikkerhetsrutiner.

Gjensidige er kåret til vinneren av Fidusprisen, som deles ut av Norsk senter for informasjonssikring (Norsis).

Prisvinneren ble valgt blant fire selskaper som hadde kommet seg gjennom publikumskåringen.

- Vi har først gjennomført en spørreundersøkelse blant Norges folk for å velge hvilke bedrifter de mener er sikrest. Etter det har en jury gått gjennom rutinene hos de beste bedriftene, forteller Tore Orderløkken i Norsis, som har ledet juryen.

I siste runde sto juryen igjen med fire kandidater; Norsk Tipping, Telenor, Sparebank1 og Gjensidige.

Vurdert

Juryen trekker frem Gjensidiges evne til å engasjere de ansatte til aktivt sikkerhetsarbeid, og at informasjonssikkerhet er en viktig del av dialogen med kunder og samarbeidspartnere og lang tid.

Gjensidige opererer i en bransje med store krav til god informasjonssikkerhet og forsvarlig forvaltning av personopplysninger, heter det i juryens begrunnelse.

- Vi har tatt grundige intervjuer med de fire selskapene og deres sikkerhetsansvarlige. Ut fra det har vi vurdert, sier Orderløkken.

Rutiner og opplæring

Det er altså ikke sett på den praktiske sikkerhetsløsningen, men mest på rutinene og organiseringen.

- Vi har ikke ressurser til å ta en reell test. Men vi vet at holdninger, rutiner og opplæring er viktige måter å forbedre sikkerhet på, sier Orderløkken.

Ut fra samtalene kom altså Gjensidige frem som best i klassen.

- Gjennom intervjuene i denne runden med sikkerhetsledelsen, har vi stort tillit til at sikkerheten er god nok i disse selskapene.

LES MER:

Bevissthet

Generelt mener Orderløkken at det er for lite fokus på sikkerhet, både i bedriftene og blant den norske befolkningen.

- Vi har sett i det siste at det har vært flere hendelser der personopplysninger har kommet på avveie. Noen er ikke gode nok teknisk, andre er dårlige på rutiner, sier han.

Fidus-prisen skal heretter utdeles årlig. Målet er å skjerpe bevisstheten hos næringslivet om behovet for å sikre både kunders og ansattes personopplysninger.

- I tillegg håper vi prisen gjør privatpersoner mer oppmerksomme på håndteringen av egne opplysninger, sier jurylederen.

Prisen ble delt ut på sikkerhetskonferansen, i regi av Næringslivets sikkerhetsråd, i Oslo denne uken.

Foruten Orderløkken besto juryen av Arne Red Simonsen (Næringslivets sikkerhetsråd), Leif T. Aanensen (Datatilsynet) og Finn Olav Sveinall (TNS Gallup).

Les om:

Sikkerhet