Norsk antivirus for Mac

Norsk antivirus for Mac

Det norske sikkerhetsselskapet Norman Safeground har lansert ny antiviruspakke for Mac.

Norman Safeground har lansert en sikkerhetspakke for Mac som beskytter mot en rekke forskjellige internett-trusler.

Sikkerhetspakken beskytter ikke bare mot skadevare via filer og nedlastinger, men gir også beskyttelse med skadelig e-post og aktiv beskyttelse mot trusler når man surfer på nettet, skriver Norman Safeground i en pressemelding.

– Naivt og farlig

– I kjølvannet av en rekke betydelige sikkerhetstrusler som har rammet Mac den senere tid, er det viktig at også Mac-brukere nå forstår at de er utsatt og må ta forhåndsregler. Noe annet er både naivt og farlig, sier teknologidirektør Arne Uppheim hos Norman Safeground.

Ifølge selskapet er det helt nyutviklet programvare som nå lanseres. Norman Safeground hevder at Mac-programvaren er effektiv mot moderne trusler, og at den er både rask og ressursvennlig.

En undersøkelse foretatt av Norstat i 2013 på vegne av Norman Safeground viste at 44 prosent av dem som ikke har beskyttelsesprogram  på sin maskin, begrunner dette med at de har Mac og derfor ikke trenger noe slikt.

Dramatisk endring

– Det er riktig at Mac-brukere ikke var så utsatt før, men dette har endret seg dramatisk over den siste tiden, i takt med økte markedsandeler for Apple-produkter, hevder Uppheim.

– Mac Flashback er eksempel på skadevare som infiserte så mye som én prosent av alle Mac-er. Og den senere tid har en rekke andre eksempler vist seg i praksis – skadevare som stjeler data eller på annen måte kompromitterer brukerens maskin. Også Apple selv gikk nylig ut og bekreftet et alvorlig sikkerhetshull, som har blitt brukt til å infisere Mac-brukere, sier Uppheim.

Norman Antivirus for Mac skal beskytte mot utrygge nettsider. Programpakken byr både på beskyttelse, blokkering og fjerningsverktøy. Programvaren blir automatisk oppdatert, og kan også brukes til å skanne minnepinner. Pakken bruker lite maskinressurser.

I tillegg lover Norman Safeground «uovertruffen lokal kundestøtte».

Norman Antivirus for Mac koster 320 kroner for ett år.

Mer informasjon her.

Les om:

Sikkerhet