Norsk musikk på Squeezebox

Norsk musikk på Squeezebox

Wimp skal samarbeide med Logitech mot piratkopieringen.

Squeezebox er Logitechs løsning for å spille digital lyd rundt om i huset. Produktlinjen består blant annet av radioer som kan streame musikk fra internett og ditt eget nettverk, samt bokser du kan koble til ditt allerede eksisterende stereoanlegg for å spille av digital lyd.

Nå har den norske musikktjenesten Wimp inngått samarbeid med Logitech for å få spilt sin musikk gjennom boksene. Dermed kan man bruke den Spotify-liknende tjenesten uten å være i nærheten av en pc.

Store kjeder som Expert, Spaceworld og Datakjeden skal fremover selge Squeezebox-produktene sammen med Wimp-abonnement, og håpet er at dette kan gi dem ekstra muskler i kampen mot blant annet svenske Spotify. Man kan i dag bruke Spotify på Logitech-produktene, men støtten er ikke offisiell.

Glad for samarbeid

- Streamingteknologien har gjort det enkelt å få tilgang til millioner låter og album, anbefalinger og spillelister. Når dette kombineres med en musikkspiller som Squeezebox, gir dette en helt ny dimensjon til brukeropplevelse, og samtidig tilgjengeliggjøres trådløs tilgang i hele hjemmet, skryter Per Einar Dybvik, sjef for Aspiro Music som står bak tjenesten, i en pressemelding.

- Vi har sterk tro på at nettmusikktjenster er fremtidens distribusjonsform for musikk, og da vil dedikerte spillere ha en svært viktig rolle. Vi er derfor svært fornøyd med å ha støtte fra en innovativ og global forbrukerelektronikk-aktør som Logitech.

Mot piratene

- Vi ser på Wimp som den perfekte tilbyder av innhold for norske brukere av Squeezebox, sier Robert Jacobsen, Nordic Retail Manager for Logitech. 

- Tilgangen til stort sett alt av norsk og utenlandsk musikk, kombinert med redaksjonelt innhold, vil gi våre brukere en helt ny opplevelse av hva denne plattformen kan gjøre. Vi håper å bidra til å ta livet av ulovlig nedlastet musikk én gang for alle og er nå ved et veiskille for det digitale hjem.

Sikkerhet