Norske hackere jobber for HP

Norske hackere jobber for HP

HP engasjerer nordmenn som etiske hackere for å forebygge svindelforsøk.

HP Norge har inngått avtale med det norske selskapet Yamanu Norge AS, som skal være HPs etiske hackere her til lands.

Etiske hackere har til oppgave å sjekke sikkerhetsnivået på nettbaserte tjenester som et ledd i å forebygge svindelforsøk.

Ifølge HP ligger Yamanu Norge AS langt fremme innen såkalt Enterprise Security and Compliance Management (ESCM) i europeisk sammenheng.

Betalingskortselskaper som Visa, MasterCard og American Express har sammen etablert en ny internasjonal sikkerhetsstandard som kalles PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Denne standarden stiller detaljerte krav innenfor 12 ulike områder, som nettbaserte tjenestetilbydere som håndterer kortholderdata, må følge. Kravene, som også gjelder i Norge, sier blant annet at tjenestetilbydere som lagrer, prosesserer eller sender kortholderdata må validere sine nettapplikasjoner.

Etiske hackere

- Yamanu skal med denne avtalen, på oppdrag fra kunder, opptre som etiske hackere for å kontrollere sikkerhetsnivået på nettbaserte tjenester som et ledd i å forebygge svindelforsøk. Videre skal Yamunu, basert på HPs programvare, hjelpe kunder med å innføre kvalitetsprosesser og rutiner som setter dem i bedre stand til kontinuerlig å dokumentere at de møter regulatoriske krav de er pålagt, sier Morten Meier, direktør for programvare i HP Norge.

Kravene fra betalingskortselskaper endres fortløpende og tjenestetilbyderne foretar ofte tilpassninger på sine applikasjoner som kan medføre sikkerhetshull. Samtidig benytter hackere stadig nye teknikker for å bryte seg inn i applikasjoner. Det er i dette kappløpet mellom hackere og sikkerhetsspesialister som Yamanu og HP nå skal bistå kundene, ifølge pressemeldingen fra HP.

HPs programvareprodukt HP Application Security Center foretar automatiserte sikkerhetstester mot applikasjoner ved å benytte de samme teknikker som hackere benytter. Løsningen finner frem til sikkerhetshull og kommer opp med detaljerte beskrivelser på hvordan disse mest effektivt tettes.

- Dette er en spennende avtale for Yamanu og det er en fjær i hatten at HP med sin tyngde og kompetanse innen dette feltet har valgt oss som sin samarbeidspartner, sier Geir Aasen, administrerende direktør i Yamanu Norge AS.

Les om:

Sikkerhet