Norske Idex med biometri-avtale

Norske Idex med biometri-avtale

Tysk teknologigigant vil ha norsk sensorteknologi på nasjonale id-kort.

Det norske it-selskapet Idex har mottatt bestilling fra Bundesdruckerei GmbH, som omfatter leveranser av utviklingsmoduler, sensorkomponenter og programvare fra Idex, skriver selskapet i en børsmelding.

Til Dagens Næringsliv utdyper daglig leder Ralph W. Bernstein at det er en viktig avtale for fingeravtrykkteknologiselskapet.

- På mange måter er det et gjennombrudd. For første gang har vi fått en fot innenfor nasjonale identitetskort, sier han.

Skal testes

Bundestdruckereiets plan er nemlig å ta teknologien, som involverer biometri, i bruk i kommende offentlige identitetskort. Selskapet produserer årlig 18 millioner pass, sertifikater og identitetskort til flere land.

- Det åpner seg en nytt marked for oss med nasjonale identitetsprogrammer, sier Bernstein.

Blant annet jobber to av verdens mest folkerike land, Kina og India, med slike programmer. Også Norge har et program som involverer nasjonalt id-kort.

Mens Bundesdruckereiet tar affære med Idex, skal teknologien testes ut og demonstreres. Bernstein satser på at testingen er ferdig med uttesting av prototyper i løpet av første kvartal.

Det norske it-selskapet står også langt framme i køen for å bli notert på børsen. Om to uker skal Oslo Børs behandle søknaden fra Idex.

Sikkerhet