NSS Labs tester antivirusløsninger

NSS Labs tester antivirusløsninger

Antallet ondsinnede programmer øker, mens sikkerhetsprogrammene gjør det dårligere enn før. Se lista over hvordan de presterer.

Den siste runden med tester utført av NSS Labs viser at sikkerhetsprogrammer for forbrukermarkedet bommer på flere angrep enn før, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

- Dårligere enn i fjor

NSS Labs har testet 11 sikkerhetsløsninger for forbrukermarkedet, og funnet at produktene er mindre effektive enn de var for et år siden når det gjelder å blokkere nedlasting og kjøring av ondsinnede programmer. Testen inkluderte også hvorvidt sikkerhetsprogrammene greide å oppdage og blokkere ondsinnede nettsider.

LES OGSÅ:

Google advarer mot falsk antivirus

I testene gjorde NSS Labs bruk av nye ondsinnede nettsteder minutter etter at de var oppdaget, samt helt nye skadelige programmer for mest mulig å etterligne situasjonen de fleste brukere befinner seg i når de surfer på nettet.

Nedlastings- og blokkeringsraten for det produktet som gjorde det best, Trend Micros Titanium Maximum Security, falt fra 96,4 prosent i tredje kvartal i fjor til 90,1 prosent i samme periode i år.

Slik rangerer de øvrige sikkerhetsløsningene i testen når det gjelder prosentvis vellykket oppdagelses- og blokkeringsrate:

  • McAfees Internet Security: 85,2 prosent
  • F-Secures Internet Security 2010: 80,4 prosent
  • Norman Security Suite: 77,2 prosent
  • Sunbelt VIPRE Antivirus Premium 4: 75,3 prosent
  • Microsoft Security Essentials 2: 75 prosent
  • Panda Internet Security 2011: 73,1 prosent
  • Symantec Norton Internet Security 2010: 72,3 prosent
  • Kaspersky Internet Security 2011: 71,3 prosent
  • Eset Smart Security 4: 60 prosent
  • AVGs Internet Security 9: 54,8 prosent.

LES OGSÅ:

Søppelpostspreder på Facebook dømt

Alle resultatene var lavere enn i fjor, bortsett fra for McAfees Internet Security og F-Secures Internet Security 2010, som begge økte oppdagelses- og blokkeringsraten med henholdsvis 3,6 prosent og 4 prosent. Det største fallet hadde AVGs Internet Security 9 med en tilbakegang på 18,5 prosent, og Kaspersky Internet Security 2011 som falt 16,5 prosent, ifølge NSS Labs.

- Kanskje litt overraskende kommer Microsoft Security Essentials, - et gratis produkt, - høyere opp på rangeringen enn halvparten av konkurransen (betalte produkter), inkludert Symantec som er markedsledende, heter det i rapporten.

- Truslene utvikler seg svært raskt

Totalt sett er resultatene dårlig nytt for folks sjanse til å holde pc-ene sine frie for ondsinnet programvare. De testede sikkerhetsløsningene har ikke nødvendigvis blitt dårligere i kvalitet, det er heller slik at truslene utvikler seg svært raskt, sier Rick Moy, sjefen for NSS Labs.

LES OGSÅ:

Ny gratisversjon av AVG antivirus

NSS Labs er et uavhengig sikkerhetsprogramvareselskap som ikke tar imot penger fra noen aktører for å utføre sammenligningsanalyser. Vanligvis selger NSS Labs sine rapporter, men denne gangen valgte selskapet å offentliggjøre "Consumer anti-malware test results"-rapporten gratis til publikum.

Les om:

Sikkerhet