Ny Apple TV rett rundt hjørnet

Ny Apple TV rett rundt hjørnet

RYKTE: Lansering i april, i salg til jul.

Det er på tide at Apple oppdaterer sin lille hobby: Apple TV-en.

Ryktene rundt Apples TV-prosjekt dør sakte - noen vil ha det til at det er en TV, andre at den skal overta for kabelboksen.

Sistnevnte rykte er det mest hold i, og det blåses nytt liv i det i USA. Bloomberg mener å vite at Apple planlegger å lansere en ny versjon av den lille sorte mediespilleren i mars/april, med salgstart til jul.

Flere andre nettsteder har publisert liknende rykter nylig, og disse backes opp blant annet av avsløringer av nye ID-numre for en ny generasjon Apple TV, avdekket i betaversjonen til iOS 7.1.

Forøvrig er det lenge siden forrige generasjon ble introdusert, som igjen gjorde lite annet enn å komme med en raskere prosessor - først og fremst for å drive full-HD 1080-innhold.

Den nye boksen, utseende ukjent, skal inneholde en raskere prosessor enn forgjengeren. Alt annet ville overraske de fleste, så dette er neppe inside-informasjon.

Mer interessant er påstanden om et samarbeid med TimeWarner Cable – det vil si en kabel-tv-leverandør – om innhold. Det alle håper på er en platform med a la carte-innhold der man kan velge tv-stasjoner selv uten å måtte kjøpe omfattende pakker.

Apple har ellers vært flittig med å introdusere nytt innhold og nye kanaler til Apple TV, nylig med en egen Beatles-kanal. Og så hjelper det også at Apple-sjef Tim Cook i et intervju nylig antydet en helt ny produktkategori for lansering dette året. Spennende tider!

Via Bloomberg

Les om:

Sikkerhet