Ny HD-kryptering knekt før den er ute

Ny HD-kryptering knekt før den er ute

En ny kryptering til HD-formatene er rett rundt hjørnet, etter at den forrige ble knekt etter bare få måneder. Den nye er knekt allerede før den har kommet på markedet.

Det er den nye versjonen av AnyDVD som er synderen. Det kjente programmet for avspilling og kopiering av HD-plater har allerede knekt den nye AACS-krypteringen.

LES OGSÅ: Nettramp eller aktivister?

Etter at pc-kyndige krypteringsmotstandere lette seg frem til krypteringsnøkkelen for individuelle filmer tidligere i år, tok det ikke lang tid før neste hinder var forsert, og noen fant hovednøkkelen som ble brukt til å beskytte alle HD DVD og Blu-ray-filmer.

Som svar på angrepet har AACS LA, som har utviklet kopieringsbeskyttelsen som brukes på HD-plater, utviklet en ny krypteringsmetode, som skulle gjøre tidligere kodeknekk ubruklige.

Den nye versjonen av AACS-krypteringen, Media Key Block v3, lanseres i morgen, samtidig som Matrix-trilogien lanseres på HD DVD.

Nå melder Slysoft, som utvikler AnyDVD, at de allerede har klart å omgå den nye krypteringsnøkkelen. Dermed ser det ut til at det fortsatt er fritt frem for alle som vil kopiere HD DVD og Blu-ray.

Les hele saken hos DailyTech.

LES OGSÅ: - Dvd-kryptering dødfødt