Ny kriseoppdatering fra Microsoft

Ny kriseoppdatering fra Microsoft

Den ferske oppdateringen skal stanse hackerne som har herjet den siste uka.

Den siste uka har Internet Explorer (IE) blitt angrepet gjennom en rekke sider som har blitt infisert med ondsinnet programvare.

Rundt 6000 sider skal ha blitt tuklet med for å angripe IE-brukerne. Angrepene ble stadig flere, og Microsoft ble med god grunn bekymret.

LES OGSÅ: IE-angrep har eksplodert

Nå kommer Microsoft med en oppdatering som mest sannsynlig tar knekken på disse angrepene.

Oppdateringen blir omtalt som kritisk, og kommer utenom Microsofts faste oppdateringssyklus. Den vil bli gitt ut via Microsofts oppdaterings-tjenester onsdag kveld norsk tid.

Microsoft har sagt at angrepet rammer brukere av alle versjoner av IE, samt brukere av Outlook, ettersom epost-programmet bruker IE for lese html-epost.

LES OGSÅ: Største MS-oppdatering på fem år

Oppdateringen som kommer vil bli tilgjengelig for brukere av Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 og Server 2008, og gjelder IE 5.01, IE6 og IE7. En egen oppdatering skal komme fra IE 8-betaversjonen.

Microsoft har ennå ikke kommet med noen særlig informasjon om oppdateringen. I en epost vi har motatt skriver Microsoft at de med vilje ikke gir ut mer informasjon før oppdateringen faktisk blir frigjort, for å unngå at detaljer havner i gale hender. De ber administratorer å gjøre seg klar for oppdateringen og gjennomføre den så fort som mulig.

Les om:

Sikkerhet