Illustrasjon: Computerworld.dk

TRYGGERE: Danske myndigheter ønsker å gjøre internett tryggere for innbyggerne. (Foto: Istockphoto)

Ny nettside skal gjøre Danmark sikrere 

Den danske Digitaliseringsstyrelsen og Bedriftsstyrelsen og en rekke samarbeidspartnere har lansert en ny nettside som siktet mot å bedre den digitale sikkerheten for borgere, offentlige ansatte og bedrifter.

SikkerDigital er navnet på den nye sikkerhetsportalen, lansert i Danmark. På SafeDigital kan borgere, bedrifter og myndigheter finne kunnskap, veiledning og konkrete verktøy for et sikkert digitalt liv, skriver vårt søstermagasin Computerworld Danmark.

– I dag har de fleste dansker en telefon I hånden, som er mye brukt til nettbank, eller å bestille tid til legen. Dette gjør hverdagen lettere, men digitalisering gjør oss også utsatt for kriminelle, så det er viktig at vi alle må beskytte oss mot digitale farer, for eksempel ved å bytte passord og oppdatere programmene vi bruker. Og det er det den nye portalen skal bli brukt til, sier innovasjonsminister Sophie Løhde (V) i en pressemelding.

Råd og veiledning

Portalen er en del av den nasjonale strategien for cyber- og informasjonssikkerhet som den danske regjeringen presenterte i mai. Her er det tildelt 1,5 milliarder kroner for å styrke cyber- og informasjonssikkerheten i Danmark.
For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være inngangen til råd og veiledninger om hvordan de håndterer medborgernes data trygt på tvers av plattformer og arbeidsplasser, ifølge Computerworld Danmark.

– I tillegg er det også ambisjonen, at hjemmesiden skal hjelpe mindre og mellomstore selskaper med å leve opp til digital sikkerhet, sier næringsminister Rasmus Jarlov.

Ifølge den frigitte pressemeldingen har over 1,2 millioner dansker vært utsatt for minst en av fire trusler; virus, misbruk av personlige opplysninger, tap av data eller tap av penger.     
 

Les om:

Sikkerhet