Ny orm misbruker Liker-knappen

Ny orm misbruker Liker-knappen

Tusenvis av Facebook-brukere lures til å like ting de hater.

Den siste tiden har tusenvis av Facebook-brukere blitt offer for en ny type "click-jacking".

Teknikken går grovt sett på å få folk til å tro at de klikker på noe trygt, mens de i virkeligheten klikker på noe de slett ikke vil.

"LOL!"

Du har kanskje sett at vennene dine anbefaler lenker med tekst som "LOL This girl gets OWNED after a POLICE OFFICER reads her STATUS MESSAGE" den siste tiden?

Grunnen er at de har klikket på nettopp slike lenker selv. De blir da sendt til en side som kun inneholder meldingen "Click here to continue".

Gjør de det, kommer de ikke bare videre med livet sitt, men de legger også ut lenken til den rare siden på sin egen profil. Med tekst som nettopp "LOL This girl gets OWNED after a POLICE OFFICER reads her STATUS MESSAGE".

Årsaken til dette er at de ikke klikker på en lenke som bare "sender dem videre", men en lenke som forteller Facebook at du "liker" siden.

Slik fjernes ugresset

Konsekvensen av dette er at du legger ut siden på din egen profil, og dermed kan lokke andre venner til å gjøre det samme. På denne måten sprer siden seg til tusenvis av intetanende Facebook-brukere. Det har ennå ikke kommet frem informasjon som tilsier at siden gjør noe skadelig med offerets maskin.

Trusselen har blant annet blitt identifisert av sikkerhetsselskapet Sophos, og er ikke første av sitt slag på Facebook.

Har du klikket på en slik lenke oppfordres du til å fjerne lenken fra "tavlen" din. Du bør også gå på "Endre profilen min" og sjekke "Interesser", i tillegg til å gå på "Brukerkonto" øverst til høyre, velge "Rediger venner" og trykke på "Sider" under "Lister". Her kan du se etter mistenkelige saker du ikke har lagt til selv, og slette dem.

Les om:

Sikkerhet