Ny orm snoker i Gmail

Ny orm snoker i Gmail

Knekket Googles mottiltak, og lager nye Gmail-kontoer som brukes til spam.

Det vietnamesiske sikkerhetsselskapet Bach Koa Internetwork Security (BKIS) har avdekket en ny orm som knekker Gmails sikkerhetstiltak, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Ormen klarer å gå forbi de såkalte CAPTCHA-tiltakene, oftest en obskur avbilding av bokstaver og tall, som er laget for å sikre at det må være mennesker - og ikke automatiske rutiner - som oppretter konti.

Tilsvarende har tidligere skjedd med Microsoft Hotmail.

LES OGSÅ: Spammere brøt Hotmail-koden

En maskin infisert med det BKIS kaller W32.Gaptcha.Worm, vil åpne Internet Explorer og begynne å lage Gmail-konti over en lav sko, med det formål å benytte dem til utsending av spam, skriver seniorforsker Do Manh Dung ved BKIS.

Når kontoen er oppretten, blir kontoinformasjonen sendt til en spammer. Når antall kontoregisteringer når et visst antall, vil Google sperre maskinen som oppretter kontoen. Da sletter ormen seg selv, skriver Dung.

CAPTCHA-tiltakene har fungert lenge, men etterhvert er tekstgjenkjenningsverktøy (OCR) blitt så bra at de utnyttes av spammere. Det spekuleres også i om enkelte leier inn folk i lavkostland til å lese av avbildingene.

Google hadde ingen kommentarer til Computerworlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: - Spam medvirker til planetdrap

Les om:

Sikkerhet