Ny serie av sikkerhetskameraer

Ny serie av sikkerhetskameraer

Vivoteks nye Supreme-serie gir høyere oppløsninger enn tidligere.

Vivotek er et Taiwan-basert selskap som nå feirer ti års jubileum, og at de har levert over en million løsninger. Selskapet produserer overvåkingskameraer, videoservere, opptaksløsninger og administrasjonsprogramvare.

Fremover vil Vivotek operere med to serier, hvor den nye Supreme-familien vil være av høyest kvalitet.

- Vi utvider garantien fra to til tre år i den nye serien, forteller Bruce Wu i Vivotek til Nettverk & Kommunikasjon. Han kan også fortelle at kameraer med to megapiksler nå står for 40 prosent av salget. Det viser at interessen er til stede for høyere oppløsning. Wu lister opp fordeler som større rekkevidde, flere detaljer, bedre farger i lyssvake miljøer og behov for færre kameraer med de nye oppløsningene.

Først ut i den nye Supreme-serien er kameraet IP8151 som er lansert i september. Her finner vi Sony Exmor 1.3-megapixel CMOS- sensor sammen med hva Vivotek har kalt Supreme Night Visibility. Sistnevnte går ut på å gjengi detaljer på dagtid, men også god synlighet og riktige farger under lyssvake miljøer på ned til 0,04 lux.

IP8151 støtter H.264-komprimering samt MPEG-4 og MJPEG. Modellen kan også bruke SDHC-kort, PoE (802.3af), flere samtidige strømmer og opptil 30 fps ved 1280 x 1024.

- Vi kommer til å lansere en rekke nye modeller i de neste månedene, og vi fyller spesielt på med flere domemodeller hvor vi til nå ikke har vært så sterke, forteller Wu.

Med nye kameraer som støtter 1080p vil det også være behov for gode nettverk og større lagringskapasitet enn tidligere. For eksempel vil en 720p-overføring med H.264-komprimering legge beslag på 196 GB i uka, mens 1080p vil trenge rundt 441 GB med en ukes opptak.

De ulike nye løsningene fra Vivotek vil støttes av administrasjonsprogramvaren VAST. Her kan man styre de ulike kameraene og utføre opptak. I teorien er det et ubegrenset antall kameraer som støttes, og de kan fjernstyres og administreres i en hierarkisk arkitektur.

Les om:

Sikkerhet