Ny torrent-teknologi på trappene

Ny torrent-teknologi på trappene

Snart kan pirater søke frem ulovlig kopiert materiale mer effektivt. Underholdningsbransjen har god grunn til å skjelve i buksene.

I dag benyttes i stor grad nettsteder som Piratebay for å søke opp filer som peker til piratkopiert materiale. Bittorrent-protokollen gjør det mulig å laste ned deler av eksempelvis en film eller et album fra en rekke ulike kilder samtidig. Styrken til nettsteder som Piratebay, er at slike torrent-er er godt indekserte, og dermed også enkle å søke frem.

Men nå er en ny søketeknologi på trappene, ifølge danske Computerworld. Søkesystemet heter Cubit, og er utviklet av Microsoft-forsker Aleksandrs Slivkins, studenten Bernard Wong og hans lærer Emin Gun Sirer. I likhet med Piratebay er Cubit et desentralisert system som søker direkte i Bittorrent-nettverk. Men i motsetning til det svenske piratnettstedet, behøver ikke Cubit noen indeksering for å finne filene.

Uavhengige

De tre utviklerne beskriver Cubit som et system som skal skape en effektiv, nøyaktig og robust metode for å håndtere upresise tekstsøk i fildelingsapplikasjoner. Dette innebærer at brukere kan finne filer i Bittorrent-nettverk, selv om man ikke har stavet søket korrekt eller om vedkommende som har opprettet filen har gitt den feil navn.

Cubit kan bli et stort problem for underholdningsbransjen, fordi de allerede desentraliserte Bittorrent-nettverkene blir uavhengige av sentrale søkesider som musikk- spill og filmbransjen ved en rekke anledninger har forsøkt å stenge.

Les om:

Sikkerhet